Plaatsingsdienst

De Blauwe Wereldketen onderscheidt zich van andere verenigingen voor dierenbescherming door het feit dat zij dieren plaatst van “meester tot meester”, zonder dat ze in een asiel dienen te verblijven.

Onze nationele plaatsingdienst is in het bezit van lijsten van personen die hun dier wensen af te staan en van diegenen die een dier wensen te adopteren. De twee worden met elkaar in contact gebracht. Dit heeft als voordeel dat de adoptant de gewoontes van het dier kan leren kennen en degene die zijn dier afstaat, maakt alzo kennis met de nieuwe meester van zijn dier.

Het spreekt vanzelf dat diegene die zijn dier wenst te laten adopteren hiervoor een geldige reden moet hebben zoals bijvoorbeeld een verhuis, bejaarde personen die in een tehuis moeten geplaatst worden, … en niet zomaar omdat het opeens in de weg loopt of omdat de vakantie nadert !!!!

Deze methode heeft ook als voordeel dat de personen in kwestie hun dier moeten bijhouden totdat wij iemand gevonden hebben die het kan adopteren. In die tijdspanne gebeurt het soms dat ze wat dieper gaan nadenken, en het uiteindelijk toch nog houden, wat uiteraard de beste oplossing is voor het dier !

Kan het echter echt niet anders dan zoeken wij een nieuwe thuis voor hond of kat, of ander ….. De plaatsing gebeurt steeds onder adoptiecontract zodat wij af en toe eens een kijkje kunnen gaan nemen om te zien of alles OK is.

Bij de adoptie wordt gevraagd het adoptiecontract te ondertekenen.

U zal zich misschien afvragen wat dat allemaal dan kost. Wel het volstaat lid te worden bij de BLAUWE WERELDKETEN (= €10) en een gift van €30,00 te doen.

Wenst u dienaangaande nog meer inlichtingen dan kan u steeds contact opnemen met onze nationale plaatsingsdienst die verzekerd wordt door Mevrouw VANDEBROEK en op alle werkdagen tussen 9 en 17 uur te bereiken op het volgend telefoonnummer:

02/452.59.42
Een lijst met te adopteren dieren vindt u door een klik op de foto hieronder.

Meer informatie hierover (reden van plaatsing, e.d.m.) kan u bekomen bij mevrouw VANDEBROEK op het bovenvermeld nummer.

vasco